WEKO3
アイテム
黒千石大豆入りおにぎりの食後血糖上昇抑制効果と官能特性
http://hdl.handle.net/10659/00005435
http://hdl.handle.net/10659/0000543572249074-53a8-4757-9d81-c9fb7496f02e
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||
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公開日 | 2018-04-12 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 黒千石大豆入りおにぎりの食後血糖上昇抑制効果と官能特性 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | kurosengoku soybean | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | rice ball | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | isoflavone | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | anthocyanin | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | postprandial blood glucose level | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 黒千石大豆 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | おにぎり | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | イソフラボン | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アントシアニン | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食後血糖値上昇抑制 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | journal article | |||||
著者 |
舩津, 保浩
× 舩津, 保浩× 哥, 明葉× 島, 里美× 田中, 彰× 寺井, 格× 眞船, 直樹 |
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著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2725 | |||||
識別子Scheme | 教員総覧 | |||||
識別子URI | https://www.rakuno.ac.jp/archives/teacher/9356.html | |||||
識別子 | 9356 | |||||
姓名 | FUNATSU, Yasuhiro | |||||
言語 | en | |||||
姓名 | 舩津, 保浩 | |||||
言語 | ja | |||||
姓 | FUNATSU | |||||
言語 | en | |||||
姓 | 舩津 | |||||
言語 | ja | |||||
名 | Yasuhiro | |||||
言語 | en | |||||
名 | 保浩 | |||||
言語 | ja | |||||
識別子Scheme | ISNI | |||||
識別子URI | http://www.isni.org/isni/ | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 16233 | |||||
姓名 | Uta, Akiha | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 16234 | |||||
姓名 | Shima, Satomi | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 16235 | |||||
姓名 | Tanaka, Akira | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 16236 | |||||
姓名 | Terai, Itaru | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 16237 | |||||
姓名 | Mafune, Naoki | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The aim of this study was to produce a healthful rice ball showing a reduction in postprandial glycemia, and to investigate its contents of isoflavones and anthocyanins, in vivo hypoglycemic effect, inhibition of insulin secretion, and sensory characteristics. Kurosengoku soybean from Japan is rich in isoflavones and anthocyanins. Cooked rice was prepared with either broth generated from boiled bean production or water. Kurosengoku rice ball (KRB) was prepared by mixing 20% boiled bean with the cooked rice. On the other hand, rice ball wound with dried laver was prepared with pickled ume, sesame and salt, and cooked rice with only water. The rice ball wound with dried laver was used as a control. Results indicated that the glycemic index was lower in KRB than in the control. Blood glucose and immunoreactive insulin levels were also both lower in the former than in the latter after the intake of a substantial amount of lunch. Preference test revealed that the overall acceptability was significantly lower (p<0.01) in KRB than in the control. | |||||
書誌情報 |
日本食品科学工学会誌 巻 63, 号 4, p. 162-169, 発行日 2016-04 |
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ISBN | ||||||
識別子タイプ | ISBN | |||||
関連識別子 | 1341-027X | |||||
DOI | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | DOI | |||||
関連識別子 | https://doi.org/10.3136/nskkk.63.162 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | The Hypoglycemic Effect and Sensory Characteristics of Rice Ball Prepared Using Japanese Soybean, Kurosengoku | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 日本食品科学工学会 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Article |