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  1. 1:大学
  2. 1.農食環境学群
  3. 2.食と健康学類
  4. 学術論文(雑誌)

Unique growth stage-dependent anti-inflammatory and immunostimulating effects of white bamboo (makomotake) on RAW264 macrophages shown by no production

http://hdl.handle.net/10659/00007371
http://hdl.handle.net/10659/00007371
f24cb186-939e-4141-9853-5c7f1278a51f
名前 / ファイル ライセンス アクション
R-2022-115_yamaguchi.pdf R-2022-115_yamaguchi.pdf (470.9 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2023-03-20
タイトル
タイトル Unique growth stage-dependent anti-inflammatory and immunostimulating effects of white bamboo (makomotake) on RAW264 macrophages shown by no production
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 edible fungus
キーワード
主題Scheme Other
主題 food function
キーワード
主題Scheme Other
主題 RAW264 macrophages
キーワード
主題Scheme Other
主題 Zizania latifolia
キーワード
主題Scheme Other
主題 Ustilago esculenta
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 edible fungus
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 food function
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 RAW264 macrophages
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Zizania latifolia
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Ustilago esculenta
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 Zhihao, Tu

× Zhihao, Tu

WEKO 23417

Zhihao, Tu

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Yamada, Sayumi

× Yamada, Sayumi

WEKO 23418

Yamada, Sayumi

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Hu, Dagula

× Hu, Dagula

WEKO 23419

Hu, Dagula

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Ito, Yoshitada

× Ito, Yoshitada

WEKO 23420

Ito, Yoshitada

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岩﨑, 智仁

× 岩﨑, 智仁

WEKO 2908
教員総覧 9348

en IWASAKI, Tomohito

ja 岩﨑, 智仁


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Yamaguchi, Akihiro

× Yamaguchi, Akihiro

WEKO 3503
教員総覧 1d477d35097aa45360392a0d922b9077

Yamaguchi, Akihiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 White bamboo is the swollen stem of Zizania latifolia parasitized by the smut fungus Ustilago esculenta. Five samples of galls were harvested at different stages of swelling, along with young seedlings of Z. latifolia and isolated colonies of U. esculenta. The inhibition capacity of boiling water or 50% ethanol extracts on NO release by RAW264 cells, which was stimulated with lipopolysaccharide, was evaluated as anti-inflammatory activity, while the NO induction capacity was evaluated as immunostimulatory activity. Total polyphenol (TPP) and 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical-scavenging activity were also measured. The anti-inflammatory effect, as well as TPP and DPPH, was comprehensively detected in the ethanol extracts. The immunostimulating activity was observed in the boiled extracts at different levels, depending on the swelling stage, and was especially high in the top (apical) part. These data may indicate that functional components could be dynamically induced by interactions between Z. latifolia and U. esculenta.
書誌情報 Food Science and Technology Research

巻 27, 号 5, p. 779-787, 発行日 2021
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.3136/fstr.27.779
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者
出版者 社団法人日本食品科学工学会
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 Article
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Ver.1 2023-06-19 07:29:27.982235
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