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  1. 1:大学
  2. 1.農食環境学群
  3. 2.食と健康学類
  4. 学術論文(雑誌)

Effect of soy sauce yeast inoculation and ureter removal on the quality characteristics of meat sauce prepared from pig kidneys

http://hdl.handle.net/10659/00007427
http://hdl.handle.net/10659/00007427
05363f37-9e50-4fec-89ad-ea19451ec7b2
名前 / ファイル ライセンス アクション
R-2022-262_funatsu.pdf R-2022-262_funatsu.pdf (388.6 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2023-03-20
タイトル
タイトル Effect of soy sauce yeast inoculation and ureter removal on the quality characteristics of meat sauce prepared from pig kidneys
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 pig kidney
キーワード
主題Scheme Other
主題 ureter
キーワード
主題Scheme Other
主題 meat sauce
キーワード
主題Scheme Other
主題 fermentation
キーワード
主題Scheme Other
主題 koji mold
キーワード
主題Scheme Other
主題 soy sauce yeast
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 pig kidney
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 ureter
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 meat sauce
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fermentation
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 koji mold
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 soy sauce yeast
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 舩津, 保浩

× 舩津, 保浩

WEKO 2725
教員総覧 9356

en FUNATSU, Yasuhiro

ja 舩津, 保浩


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Azekawa, Kanami

× Azekawa, Kanami

WEKO 23722

Azekawa, Kanami

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Ono, Takefumi

× Ono, Takefumi

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Ono, Takefumi

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Hayasaka, Hirofumi

× Hayasaka, Hirofumi

WEKO 23724

Hayasaka, Hirofumi

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Matsuda, Wataru

× Matsuda, Wataru

WEKO 23725

Matsuda, Wataru

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前田, 尚之

× 前田, 尚之

WEKO 20432
教員総覧 9367

en Maeda, Naoyuki

ja 前田, 尚之


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Tanaka, Akira

× Tanaka, Akira

WEKO 23726

Tanaka, Akira

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Yoshikawa, Shuji

× Yoshikawa, Shuji

WEKO 23727

Yoshikawa, Shuji

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study investigated the development of fermented meat sauce from pig kidneys (PKs) to promote the use of underutilized livestock byproducts. To this end, we examined the effect of ureter removal and soy sauce yeast (SSY) inoculation on the physicochemical characteristics of the PK sauce mashes (moromis) and the quality of the final products. Ureter removal resulted in a decrease in the L* value of the moromis and an increase in the a* and b* values during the fermentation process. In contrast, SSY inoculation caused the opposite effect in CIE Lab color parameters. A principal component analysis with taste sensor data from the final products after heat treatment and filtration showed that the differences in taste among the four final products were distinguishable. The umami and bitterness tastes were derived from the fermentation of pig kidney sauce and enhanced with SSY inoculation and ureter removal, respectively.
書誌情報 Food Science and Technology Research

巻 27, 号 2, p. 259-268, 発行日 2021
ISBN
識別子タイプ ISBN
関連識別子 1344-6606
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.3136/fstr.27.259
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者
出版者 社団法人日本食品科学工学会
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 Article
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Ver.1 2023-06-19 07:28:07.004189
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